Tuesday, June 14, 2011

Caleasca cu... biciclete

Vorbeam de ceva altfel, de pasiunea pentru "biciclit"... Ma rog, nu pasiunea mea, dar este destul de raspandita in Bucurestiul acesta smog-uit in stilul specific civilizatiei spre care tindem :)) 


O pasiune poate deveni altceva doar cu  o idee:
LINK: Ideea originala 
"Avem una din cele mai mari concentratii de snobi si o cultura mai apropiata de est decat de vest. De ce sa nu profitam de asta si sa scremem din pasiunea pentru ciclism un sistem de transport privat asemanator celor asiatice: un ciclist, o cicleta, o caleasca cu loc de un obez sau un cuplu de suferinzi de anorexie? Sunt ferm convins ca romanii s-ar ingramadi sa inchirieze asa ceva pentru 5-15lei/km (a se citi vreo 100lei/ora daca pedaleaza un taximetrist cu experienta).Nu vreau sa aud argumente de genul nu se poate pentru ca:-e greu sa pedalezi pe caldura sau pe frig;-e responsabilitatea prea mare pentru viata pasagerului;-sunt n dificultati tehnice ca de exemplu semnalizarea;-nu avem drumuri care sa permita asta;-nu exista baza de clienti;-fumezi pipa deci n-ai dreptate.Toate cele de mai sus se presupun rezolvate.
Ma intereseaza strict dezbaterea optiunilor lasate de birocratie (a circula pe sosea indiferent de piste, a avea taximetru, a asasina totalitatea administratiei publice ca sa scapam de mormanul de aprobari necesare). " 


Hai la un tur de Bucuresti tras de bicicleta... o idee estica in Micul Paris mancat de molii...

1 comment:

  1. Vad acest articol etichetat ca antreprenoriat in loc de filosofie. Antreprenoriat va fi cand altcineva imi va lua in serios ideea. Momentan e doar o dezbatere pe tema inertie sociala versus pragmatism versus toleranta.
    VeloTaxi nu vom avea in Romania in viitorul apropiat din cauza inertiei sociale si tolerantei reduse iar pragmatismul individual functioneaza pentru a intari inertia si intoleranta la nivel colectiv, ca doar e mai comod sa te adaptezi la mediocritate decat sa adaptezi mediocritatea la tine.

    ReplyDelete